Bromfiets

Als je een bromfiets rijbewijs wilt gaan halen moet je eerst een theorie examen doen, en dat mag al vanaf 15½ jaar, als je dat gehaald hebt  mag je beginnen met praktijk lessen als je 16 jaar oud bent. Om je goed voor te bereiden op het CBR theorie examen kun je thuis in het theorieboek leren en oefenen met het theorievragenboek of met de vragen CD-Rom.

Beter is natuurlijk om bij Rijschool Preeker een 3-daagse theoriecursus te volgen!

Rijschool Preeker Wormerveer en Purmerend geven theorieles met hetzelfde computersysteem dat bij het CBR-examen wordt gebruikt. Praktijk lessen is natuurlijk ook bij ons te volgen.

Complete Theoriecursus

Deze complete cursus wordt één keer per maand gegeven en dat zijn 3 avonden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Deze 3-daagse Bromfietstheoriecursus kost € 90,- zonder examen
» Meld je snel aan!

PreekerKado: Gratis rijles!

Bij het volgen van een volledige bromfietstheorie en of praktijk cursus ontvang je een kadobon voor een GRATIS RIJLES auto of motor

Praktijk Pakket
3 Theorie avonden
Theorie examen
4 Praktijk lessen
Praktijk Examen
1 Gratis les voor de auto/motor
Totaal € 399,-
Praktijk prijzen
4 uur praktijk les + examen + 1 gratis les voor de auto/motor € 299,-
Losse les € 35,-
Theorie prijzen
3-daagse Bromfiets theorie cursus exl theorie examen. € 90,-
Theorie leerboek € 27,50
Theorie vragenboek 450 vragen € 27,50
Theorie 300 vragen CD-Rom € 25,-
Theorie examen bij het CBR € 41,-

Theorie-examen

Op het examen krijg je 50 meerkeuze vragen. Je moet 44 van de 50 vragen juist beantwoord hebben om te slagen. Rijschool Preeker kan, op aanvraag, het theorie-examen voor je regelen.

Het theorie-examen duurt ongeveer een uur. Wie slaagt,voor zijn theorie en praktijk  kan het bromfietsrijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis van zijn of haar woonplaats. Het aanvragen duurt ongeveer 5 werkdagen.Vergeet niet een recente pasfoto en een geldig legitimatiebewijs,identiteitskaart of paspoort mee te nemen. De prijzen zijn per gemeente verschillend.

 

LET OP: Belangrijke informatie

Voor bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen met een motor die op de rijbaan rijden, geldt een maximumsnelheid van 45 km/u. Hierdoor wordt het snelheidsverschil met auto’s, vrachtauto’s en bussen kleiner. Dit is goed voor de veiligheid en de doorstroming van het verkeer. Op het fiets/bromfietspad blijft de maximumsnelheid ongewijzigd.

De maximumsnelheden voor bromfietsers is nu:

  • 30 km/u op het fiets/bromfietspad en 45 km/u op de rijbaan

  • 40 km/u op het fiets/bromfietspad en 45 km/u op de rijbaan.

Voor snorfietsen is en blijft de maximumsnelheid overal 25 km/u.

Gehandicaptenvoertuigen met een motor

Voor gehandicaptenvoertuigen met een motor gelden dezelfde maximumsnelheden als voor bromfietsen. Maar voor gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen en ook de zogenoemde scootmobielen die op het trottoir, het voetpad of in een voetgangersgebied rijden, geldt een maximumsnelheid van 6 km/u.

Skaters

Skaters worden beschouwd als voetgangers, maar zij mogen, behalve op het trottoir en het voetpad, ook rijden op het fietspad en het fiets/bromfietspad. Als deze paden of het trottoir er niet zijn, mogen zij nu ook op de rijbaan rijden.

Handsfree bellen

Het verbod om tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden is uitgebreid. Het geldt nu voor de bestuurders van een motorrijtuig, een gehandicaptenvoertuig met een motor, een bromfiets en een snorfiets.