Motor

Motorijden

Motorrijden is de afgelopen jaren erg populair geworden. Steeds meer mensen ontdekken de ideale combinatie van vrijetijdsbesteding en vervoer. Om te beginnen met motorlessen moet je 18 jaar of ouder zijn en het autorijbewijs in je bezit hebben. Anders moet je eerst je  motor-theoriecertificaat halen voor dat je met de praktijk lessen mag beginnen.

Theorie

Voor het praktijkexamen verkeersdeelneming dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat. Het theoriecertificaat kun je halen met behulp van Rijschool Preeker d.m.v. de motortheorie CD-rom trainingen.

Praktijklessen

Voordat je begint moet je weten voor welke categorie motor je praktijkexamen wilt doen. Het praktijkexamen bestaat uit drie categorieën: een categorie (A1 11 kw) en categorie ( A2 tot 35 kw ) een zware categorie zonder beperkingen.

Categorieën rijbewijs A

Vanaf 19 januari 2013 zijn er voor het motorrijbewijs 3 categorieën:

Met rijbewijs A1 mag u op een motorfiets met een motorinhoud tot 125 cc en een motorvermogen van maximaal 11 kilowatt (kW) rijden. Voor dit rijbewijs moet u 18 jaar of ouder zijn.

Rijbewijs A2 is voor motorfietsen met een motorvermogen van maximaal 35 kW. Voor dit rijbewijs moet u minimaal 20 jaar zijn.

Rijbewijs A is voor motorfietsen met een onbeperkt motorvermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Ook moet u minstens 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Bent u 24 jaar of ouder? Dan kunt u rijbewijs A ook direct halen

Praktijkexamen

Het praktijkexamen bestaat uit twee onderdelen, namelijk Voertuigbeheersing (bijzondere verrichtingen) én Verkeersdeelneming (lessen op de weg). Om deel te mogen nemen aan het examen Verkeersdeelneming moet je geslaagd zijn voor het examen Voertuigbeheersing. Na afloop van het examen Voertuigbeheersing ontvang je een uitslagformulier. Als je geslaagd bent moet je dit goed bewaren en aan de examinator laten zien bij het examen Verkeersdeelneming.

Kies voor de beste opleiding! Neem les bij een KNMV RMT gediplomeerd rij-instructeur van Rijschool Preeker!

Lesprijzen Motor
1 Instappakket 10 uur incl examen voertuigbeheersing en examen verkeersdeelname  € 750,-  KORTING IS € 100,-
1 Rittenkaart van 10 uur (€ 42,50 p.u) € 425,-
1 Rittenkaart van 20 uur (€ 41,25 p.u) € 825,-
1e Examen voertuigbeheersing incl huur motor € 150,-
1e Examen verkeersdeelneming (incl. EV) en huur motor € 275,-
Rijvaardigheidstraining, 3 pers, RMT/VRO (incl. lunch) € 175,-
1 Eigen Verklaring € 32,80

 

Theorie (te behalen vóór praktijkexamen verkeersdeelneming)
1 Leerboek Motortheorie € 27,50
1 Vragenboek Motortheorie 400 examenvragen € 27,50
1 CD-rom Motortheorie 300 examenvragen € 25,-

 

Toertochten

Rijschool Preeker biedt u diverse, bijzondere toertochten aan naar Duitsland, Luxemburg en Italië!

Motorrijden! Plezier voor iedereen, veilig en fantastisch!