Aanhangwagen rijbewijs halen bij rijschool preeker

 

Als je een aanhanger achter je auto of je in een bestelauto wilt rijden, dan is het rijbewijs B alleen meestal niet voldoende. Veel mensen zijn zich daar niet van bewust. Je kunt hier een fikse bekeuring voor krijgen. Maar erger is dat je dan onverzekerd rondrijdt!

 

Het rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 500 kilo. In bepaalde gevallen is met alleen rijbewijs B een zwaardere aanhangwagen toegestaan dan 500 kilo.

Wanneer heb je het rijbewijs E achter B nu nodig?

 

1. Het rijklaar gewicht van de aanhangwagen + laadvermogen van de aanhanger (totaalgewicht volgens het kenteken) meer bedraagt dan 750 kg.

 

2. Als het rijklaar gewicht van trekkend voertuig zwaarder is dan het ledig gewicht + laadvermogen (totaalgewicht) van de aanhanger.

 

3. Indien het totaal gewicht van het trekkend voertuig (zoals vermeld staat op het kentekenbewijs) + totaalgewicht van de aanhanger (zoals vermeld op het kenteken en ook al is de AHW leeg) meer bedraagt aan 3500 kg.

 

Rijbewijs E, oftewel BE

 

Je hebt besloten dat je rijbewijs E, oftewel BE wilt halen! Om te beginnen met praktijklessen E achter B moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B. De praktijklessen worden gegeven vanuit rijschool Preeker en je dient zelf naar de rijschool toe te komen.

  • Cursus 6 lesuren

  • 650/mo
    • 6 rijlessen à 60 minuten
    • inclusief 1 CBR Praktijkexamen

Prijzen E achter B
Aanhangwagenrijles à 60 minuten € 60,00
Aanhangwagenrijles à 90 minuten € 85,-
Dag cursus 6 uur praktijkles en praktijkexamen € 650,-
Eerste praktijkexamen € 310,-

* Bij het examen komt ook een gezondheidsverklaring