Motorrijbewijs halen bij Rijschool Preeker

 

Motorrijden is de afgelopen jaren erg populair geworden. Steeds meer mensen ontdekken de ideale combinatie van vrijetijdsbesteding en vervoer. Om te beginnen met motorlessen moet je 18 jaar of ouder zijn en het autorijbewijs in je bezit hebben. Anders moet je eerst je motor-theoriecertificaat halen voor dat je met de praktijk lessen mag beginnen.

 

Theorie
Voor het praktijkexamen verkeersdeelneming dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat. Het theoriecertificaat kun je halen met behulp van Rijschool Preeker.

 

Praktijklessen
Voordat je begint moet je weten voor welke categorie motor je praktijkexamen wilt doen. Het praktijkexamen bestaat uit drie categorieën: een categorie (A1 11 kw) en categorie ( A2 tot 35 kw ) een zware categorie zonder beperkingen.

 

Wij geven rijlessen in Purmerend, Zaandam, Zaanstad, Wormerveer en omgeving.

Rijschool Preeker staat voor een zeer hoog slagingspercentage.

Categorieën rijbewijs A

Vanaf 19 januari 2013 zijn er voor het motorrijbewijs 3 categorieën:

 

  • Met rijbewijs A1 mag u op een motorfiets met een motorinhoud tot 125 cc en een motorvermogen van maximaal 11 kilowatt (kW) rijden. Voor dit rijbewijs moet u 18 jaar of ouder zijn.
  • Rijbewijs A2 is voor motorfietsen met een motorvermogen van maximaal 35 kW. Voor dit rijbewijs moet u minimaal 20 jaar zijn.
  • Rijbewijs A is voor motorfietsen met een onbeperkt motorvermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Ook moet u minstens 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2.
    Bent u 24 jaar of ouder? Dan kunt u rijbewijs A ook direct halen

 

Code 80 op het A-rijbewijs

De minimum leeftijd om examen te doen voor de zwarte motorcategorie (a) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je mogelijk code 80 op je rijbewijs. Dit hangt ervan af of je al in het bezit bent van het A2-rijbewijs en hoe lang je dat al hebt. Met code 80 mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2)

Code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs 2 jaar bezit.

 

Praktijkexamen

Het praktijkexamen bestaat uit twee onderdelen, namelijk Voertuigbeheersing (bijzondere verrichtingen) én Verkeersdeelneming (lessen op de weg). Om deel te mogen nemen aan het examen Verkeersdeelneming moet je geslaagd zijn voor het examen Voertuigbeheersing. Na afloop van het examen Voertuigbeheersing ontvang je een uitslagformulier. Als je geslaagd bent moet je dit goed bewaren en aan de examinator laten zien bij het examen Verkeersdeelneming.

 

Toertochten

Rijschool Preeker biedt u diverse, bijzondere toertochten aan naar Duitsland, Luxemburg en Italië!

Kies voor de beste opleiding! Neem les bij een KNMV RMT gediplomeerd rij-instructeur van Rijschool Preeker!

Losse les 60 minuten € 62,50
Losse les 90 minuten € 93,-
5 lessen van 1,5u € 460,-
10 lessen van 1,5u € 900,-
Examen voertuigbeheersing incl. huur motor € 220,-
Examen verkeersdeelneming en huur motor € 335,-
Motor theorie leerboek € 25,-
Motor theorie vragenboek € 25,-
Theorie examen CBR € 55,-

* Bij het examen komt ook een gezondheidsverklaring

Gemakkelijk en snel via WhatsApp!